O MENI

Sem univerzitetna diplomirana socialna pedagoginja in specializantka transakcijsko analitične psihoterapije.

Po študiju socialne pedagogike sem se zaposlila v osnovni šoli kot svetovalna delavka in knjižničarka. Delovne izkušnje sem dodatno pridobivala še s sodelovanji v društvih, kjer sem izvajala individualna svetovanja in delavnice s področja osebnostne rasti.

Želja po nadgraditvi strokovnega znanja in pridobitvi novih veščin me je vodila do nadaljnjega študija. Leta 2010 sem se vključila v študij psihoterapije iz transakcijske analize na inštitutu IPTA, kjer sem zaključila s profesionalnim TA treningom. Leta 2014 sem pod mentorstvom in supervizorstvom pričela s psihoterapevtsko prakso, ki sem jo opravljala v popoldanskem času.

Po 15-ih letih redne zaposlitve v šoli sem se leta 2022 odločila za nov korak na moji profesionalni poti in psihoterapevtsko prakso pričela izvajati kot samostojno zaposlitev.

Svojo strokovnost nadgrajujem z nadaljnjimi izobraževanji. Še posebej sem dodatno poglablja znanja s področja anksioznosti, depresije ter relacijsko usmerjene terapije. Vključena sem v redno supervizijo. Sem članica Društva za transakcijsko analizo Slovenije (SLOVENTA), Slovenskega društva za integrativno psihoterapijo in transakcijsko analizo (SINTA) in Evropske zveze za transakcijsko analizo (EATA) in sem pri svojem delu sem zavezana etičnim kodeksom omenjenih društev. Sem aktivna članica društva Odstiranja.

Rada delam z ljudmi, saj mi to odpira vpogled v bogastvo raznolikosti ljudi in odnosov. Veseli me, da imam pri svojem delu priložnost spoznavati posameznika, (z)graditi odnos, biti z njim – tam, kjer je, večkrat odkrivati z njim, kaj želi oziroma potrebuje in spremljati, kam gre. Dragoceno mi je, da sem lahko na delčkih te poti poleg, saj ob tem rastem tudi sama – raziskujem in odkrivam sebe, in dobivam še dodatno motivacijo, da se učim in nadgrajujem svoja znanja.

Pomembno pa mi je, da poskrbim tudi za svoje vire, moči in sprostitve. Velik vir tega je moja družina. In drugi, meni pomembni odnosi. Rada imam naravo in gibanje na svežem zraku, še posebej, ko je sonce. Napolnjujejo me drobne ustvarjalnosti in sprostitve. In tisti trenutki, ko mi je ok  – samo biti.